ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-a SVETI MATEJ

U subotu 17. veljače 2018. godine održana je Izvještajna skupština DVD-a Sveti Matej, koje djeluje unutar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica. Podneseno je financijsko izvješće za proteklu godinu, Izvješće o radu i Izvješće Nadzornog odbora.

 DVD Sveti Matej trenutno broji 72 člana, od čega 17 ispod 18, a u prošloj godini na području svog djelovanja zabilježili su 5 intervencija. Riječ je bila o požarima na otvorenom prostoru, od čega jedan požar električnog stupa. Nastavljeno je i osposobljavanje, pa su tako 3 člana i jedna članica društva položili za zvanje vatrogasac. Članovi su provodili i ostale aktivnosti, a izdvajamo osiguranje kod manifestacije ”Susreti za Rudija” i triatlon utrke, obilježavanje sv. Florijana i sudjelovanje na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici i na križnom putu na Cvjetnicu, sudjelovanje u tijelovskoj procesiji od Laza do Svetog Mateja i drugo. Nastavljena je i praksa nabave opreme, tako su prošle godine nabavljene kacige, kape, čizme i rukavice.

Na Skupštini su dodijeljene i spomenice za 10 i 40 godina rada u društvu. Za 40 godina spomenicu je dobio Marijan Smetko, a za 10 godina spomenice su dobili: Marko Bigec, Marko Smetko (1988. g), Marko Smetko (1990.) g., Martin Kirin, Martin Labaš, Mario Blagec i Luka Labaš.

Prisutne je pozdravio načelnik Općine Gornja Stubica gosp. Jasmin Krizmanić koji je istaknuo kako se uvijek dobro osjeća na okupljanjima koje organizira DVD Sveti Matej te je pohvalio rad Društva.

Skupštinu su pozdravili i predsjednik VZKZŽ-e Stjepan Skuliber, vlč. Dubravko Škrlin Hren i predsjednik VZO Gornja Stubica Josip Lešković.

Prisutni su bili i vlč. Ivan Jakopović, predstavnici 22 prijateljska vatrogasna društava, predstavnici Puhačkog orkestra VZO Gornja Stubica i KUD-a Laz.


Novosti

16.03.2018 POJAVA NOVIH KLIZIŠTA NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika i naglog otapanja velikih količina snijega, na području općine Gornja Stubica došlo je do nastanka novih klizi& ...

16.03.2018 ODRŽAN RADNI SASTANAK VEZAN UZ ORGANIZACIJU XXI. SUSRETA ZA RUDIJA

Dana 15. ožujka 2018. godine održan je drugi radni sastanak vezan uz  organizaciju XXI. Susreta za Rudija. Sastanku su prisustvovali: načelnik Op ...

14.03.2018 Započela rekonstrukcija niskonaponske mreže u naselju Vinterovec

  Jučer su u naselju Vinterovec započeli radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže. Radove izvodi Hrvatska elektroprivreda, DP Elektra Zabok. ...

Prikaži još novosti
Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: