ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE OPĆINE GORNJA STUBICA

U utorak, 10.04.2018.g. u restoranu „Rody“ u Samcima održana je redovna godišnja izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica. Na sjednici su podnijeta Izvješća o radu: Upravnog odbora, Zapovjedništva, Izvješće o financijskom poslovanju za 2017.g., Izvješće Nadzornog odbora te Izvješće o radu Puhačkog orkestra za 2017.g.. Sva Izvješća članovi Skupštine su prihvatili. Donijeta je i Izmjena i dopuna Financijskog plana za 2018.g. te Poslovnik o radu. Izvješća su podnijeli predsjednik Vatrogasne zajednice Josip Leškovič, zamjenik predsjednika Stjepan-Svemirko Čekolj, zapovjednik Krešimir Znika, tajnik Milan Bigec, blagajnik Marko Frajtak i ispred Nadzornog odbora Dario Posavec.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Krešimir Znika istaknuo je da Vatrogasna zajednica broji 209 članova, od toga 166 osposobljenih vatrogasaca i da raspolaže s 9 vatrogasnih vozila. Naglasio je intervencije tijekom 2017.g., sudjelovanje vatrogasaca u općinskim manifestacijama Jurjevo, Susreti za Rudija i druge, obilježavanje sv. Florijana u svibnju 2017.g., aktivnosti u mjesecu zaštite od požara, posjet Kornatima, hodočašće u Mariju Bistricu, sudjelovanje zapovjedništva Vatrogasne zajednice u izradi Procjene rizika zaštite od požara i Procjene rizika od velikih nesreća za područje Općine Gornja Stubica, prijevoz vode mještanima uslijed sušnog razdoblja i druge aktivnosti.

Izvješće o radu Puhačkog orkestra podnio je Josip Lešković te istaknuo nabavku novih instrumenata, zatim 20 nastupa i 80 proba koje su članovi orkestra imali. Naglasio je i da je novi dirigent Puhačkog orkestra Petar Ruk koji je zamijenio dugogodišnjeg dirigenta Mirka Svibena. Zahvalio se općinskom načelniku gosp. Jasminu Krizmaniću na pomoći i sredstvima koja Općina izdvaja za rad Vatrogasne zajednice i Puhačkog orkestra.

Tajnik Milan Bigec  informirao je članove skupštine o polaganju, članova Vatrogasne zajednice, za ispit vatrogasac 1. klase koje organizira Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije u svibnju 2018.g. te o organizaciji edukativnog izleta u Vukovar.

Sjednici su pored članova Skupštine prisustvovali, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije g. Stjepan Skuliber, načelnik Općine Gornja Stubica g. Jasmin Krizmanić, zamjenik općinskog načelnika g. Vladimir Škvorc, upravitelj Župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč Nikola Jurković, županijska vijećnica Kristina Rafaj, ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca u Gornjoj Stubici Sanja Knezić te tajnica Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica Jelena Kamenar.

Općinski načelnik gosp. Jasmin Krizmanić zahvalio se na angažmanu vatrogasaca u prijevozu vode stanovništvu uslijed prošlogodišnje suše kao i na sudjelovanju vatrogasaca u manifestacijama i društvenim događanjima u Općini.

Ostali gosti obratili su se članovima Skupštine prigodnim govorima.


Novosti

23.04.2018 POSJET PRIJATELJA IZ VELA LUKE OPĆINI GORNJA STUBICA

Tijekom obilježavanja Dana Općine Gornja Stubica – Jurjevo 2018. Općinu Gornja Stubica posjetili su prijatelji iz Općine Vela Luka – načelni ...

23.04.2018 POVODOM DANA OPĆINE I 25. OBLJETNICE NJEZINA POSTOJANJA TE DANA ŽUPE SVETOG JURJA MUČENIKA ODRŽANA JE SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE GORNJA STUBICA

  Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica koja se održala dana 20. travnja 2018. u restoranu „RODY“ u Samcima, ob ...

23.04.2018 ČESTITKA POVODOM DANA OPĆINE GORNJA STUBICA

Povodom Dana Općine Gornja Stubica i 25. obljetnice od njezina postojanja te povodom Dana Župe svetog Jurja mučenika svim mještanima Gornje Stubice ...

Prikaži još novosti
Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: