U GORNJOJ STUBICI U ORGANIZACIJI GORNJOSTUBIČKE UDRUGE BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA "SVETI JURAJ" ODRŽANE 5. SPORTSKE IGRE BRANITELJA

16.07.2018.

U subotu, 14. srpnja 2018.g. u organizaciji gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog rata "Sveti Juraj", uz suorganizaciju Općine Gornja Stubica i pokroviteljstvo Krapinsko-zagorske županije na prostoru Sportskog centra , u Gornjoj Stubici održane su pete po redu sportske igre branitelja na kojima je sudjelovalo 20 udruga s područja Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Vukovarsko-srijemske, Karlovačke i Zagrebačke županije. 

Otvaranje Sportskih igara započelo je izvođenjem hrvatske himne i drugih prigodnih skladbi koje je izvela vokalistica Višnja Škudar uz pratnju Tamburaškog orkestra KUD-a Matija Gubec pod vodstvom prof. Marine Pakelj.

Sportske igre otvorio je zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, nakon odavanja počasti minutom šutnje za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Prigodnim govorom okupljenima se obratio i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, te predsjednik UBDR „Sveti Juraj“ Nenad Barimac.

Nakon otvorenja igara, okupljeni predstavnici braniteljskih udruga zajedno s zamjenikom župana Anđelkom-Ferekom Jambrekom, općinskim načelnikom Jasminom Krizmanićem, zamjenikom načelnika Vladimirom Škvorcem i s predsjednicom Općinskog vijeća Đurđicom Labaš pješice su u koloni iz Sportskog centra došli do Spomen parka Rudolfa Perešina gdje je ispred biste pok. Rudolfa Perešina položeno cvijeće i upaljeni su lampioni za sve poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu.

Kuburaško društvo "Tri Kralja" iz Kraljevog Vrha glasnim je pucanjem označilo početak i kraj igara. Natjecanja su se odvijala u kuhanju kotlića, kartanju bele, visećoj kuglani i alki u tačkama. Najuspješnijima su podijeljeni pehari, a svima ostalima zahvalnice za sudjelovanje te majica sa logom igara.

Pehare, zahvalnice i majice sa logom igara podijelilo je vodstvo UBDR "Sveti Juraj" - predsjednik Nenad Barimac, tajnik Stjepan Lešković (Sony) i potpredsjednik Stanko Perešin.

Sve prisutne razveselili su domaći muzikaši.

 

 


Novosti

22.01.2019 Dodjela javnih priznanja Općine Gornja Stubica u 2019. godini

Podsjećamo udruge civilnog društva, prvne i fizičke osobe da je Općinsko vijeće Općine Gornja Stubica raspisalo natječaj za dodjelu javnih prizn ...

22.01.2019 Održana svečana podjela svjedodžbi za njegovateljice pripadnicama ciljane skupine u sklopu projekta MIPOS

U petak 18. siječnja 2019. godine u zabočkoj Gradskoj galeriji upriličena je svečana dodjela svjedodžbi za 30 žena koje su zaposlene kao njegovateljice ...

21.01.2019 ODRŽANO TRADICIONALNO „VINCEKOVO 2019.“ U GORNJOJ STUBICI

  Dana 19. siječnja 2019. održano je tradicionalno „Vincekovo“ u Gornjoj Stubici u organizaciji Udruge vinara i vinogradara „Peh ...

Prikaži još novosti

 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: