USPJEŠAN NATJECATELJSKI I ORGANIZACIJSKI PROTEKLI VIKEND ZA ATLETSKI KLUB RUDOLF PEREŠIN GORNJA STUBICA

17.08.2018.

REZIME:
- postali ekipni prvaci Hrvatske u planinskom trčanju za 2018. godinu
- uspješno organizirali i održali 11. Modrožansku utrku – 16. memorijal Marijan Lukina 2018.


Za članove atletskog kluba Rudolf Perešin iz Gornje Stubice je jako uspješan sportski vikend kojega će se jako dugo pamtiti.

U subotu, 11.08.2018. članovi kluba u sastavu seniora: Matija Lukina, Nikola Škvorc, Dražen Dinjar i Neven Čorko, te jedinog juniora: Andrije Palička, otputovali su na utrku u Starigrad gdje se održavao pojedinačno i ekipnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju za 2018. godinu.
Dobar rezultat prije same utrke, iskreno nismo očekivali jer većina članova naše ekipa zbog privatnih obaveza nije se uopće ili jako malo pripremala za ovu utrku, ali smo išli dati sve od sebe pa što bude, bude. Startna lista svih natjecatelja i klubova nije mogla biti jača tako da se očekivala jaka borba za pojedinačni ekipni naslov prvaka Hrvatske u ovoj disciplini.

"Uvjeti na samoj utrci su bili jako teški i gotovo ekstremni tako da svi koju su samo završili utrku napravili su veliki osobni uspjeh. Nama osobno svima u klubu bio je cilj i međusobni dogovor da krenemo u utrku lagano i pametno, da se ne potrošimo prerano. I mislimo da je to možda bio naš recept za rezultat koji smo u konačnici i postigli" – rekao je Matija Lukina.

I tako, na veliko iznenađenje svih klubova a najviše članova ekipe AK Rudolf Perešin Gornja Stubica, EKIPNI PRVACI HRVATSKE U PLANINSKOM TRČANJU ZA 2018. GODINU postali su: Matija Lukina (u ukupno pojedinačnom poretku zauzeo 4. mjesto) , Nikola Škvorc (u ukupno pojedinačnom poretku zauzeo 6. mjesto) i Dražen Dinjar (u ukupno pojedinačnom poretku zauzeo 8. mjesto) iz Atletskog Kluba Rudolf Perešin Gornja Stubica.

Drugi su bili također predstavnici zagorskog mladog kluba i jedni od velikih favorita za ukupnu pobjedu članovi Atletskog kluba Zabok a treći Atletski klub Svetice iz Zagreba.

Za seniorsku ekipu AK Rudolf Perešin je nastupao još i tzv. „rezervni“ četvrti član (za ekipni plasman broje se troje najboljih plasiranih u klubu u konačno poretku), Neven Čorko, koji je zauzeo ukupno 22. mjesto.

A da bi još uspjeh bio veći i da smo osvojili sve što se moglo osvojiti taj dan u Starigradu, pobrinuo se naš junior Andrija Palička koji je u svojoj juniorskoj utrci pobijedio svoju konkurenciju i okitio se naslovom juniorskog prvaka Hrvatske u planinskom trčanju za 2018. godinu.

"Ovo nam nije prvi puta da smo prvaci Hrvatske u ovoj disciplini. Zadnji puta ovo smo ostvarili davne 2009. godine i nakon te 2009. pa do sada svake godine bili na postolju ili blizu njega ali nikako prvi. Tako da se može reći da smo iskusni u ovoj disciplini, ali svejedno nije ju nikad lako osvojiti kao nijedan naslov prvaka Hrvatske. A taj osjećaj je još draži kad ga još najmanje očekuješ tako da smo zbog toga jako ponosni i sretni" – Matija Lukina

Kompletni rezultati za prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju za 2018.: http://www.has.hr/images/stories/HAS/domaca/2018/pojedinacna/PH18_20180811_Veliko_Rujno_planinsko.pdf

 

11. MODROŽANSKA UTRKA 2018. – pobjeda Andrije Palička


A dan nakon ove pobjede u Starigradu, naša se ekipa AK Rudolf Perešin sa natjecateljske uloge prebacila na organizacijsku, koju smo također dobro odradili.

U nedjelju, 12.08.2018. u naselju Modrovec u Gornjoj Stubici, uspješno je održana 11. Modrožanska utrka koja je ujedno bila i 16. memorijal Marijana Lukina 2018.

U pravom domaćem, zagorskom okruženju te uz prekasno popodnevno ljetno vrijeme i dobru posjećenost trkača i gledatelja, održane se sljedeće utrke: glavna utrka u dužini 10.5 km gdje se trčalo 5 krugova po 2.1 km, promotivna utrka građana dužine 2.1 km odnosno 1 krug, utrka predškolske i osnovnoškolske djece i na kraju svega improvizirana i na licu mjesta osmišljena utrka roditelja, djedova i baka – u svakom slučaju bogati i zanimljivi sportski program.

Prije samog starta glavne utrke proslavljena je i ekipna pobjeda članova ekipe na prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju:

Na glavnoj utrci ukupno je startalo 64 natjecatelja gdje je najbrži predstavnik bio iz našega kluba AK Rudolf Perešin, Andrija Palička, ispred člana AK Zabok Nikole Špoljara i Ivana Maletića iz AK Žumberak.
Prisjetimo se samo da je Andrija dan ranije u Starigradu osvojio naslov juniorskog državnog prvaka Hrvatske u planinskom trčanju i sa ovom pobjedom nastavio samo svoj odličan niz rezultata.

Također, prošle godine na 10. Modrožanskoj utrci 2017., Andrija je debitirao i osvojio drugo mjesto iza Dražena Dinjara i zanimljivo je da je nakon te utrke dogovorena njihova suradnja tj. Dražen je postao trener Andriji i doveo ga u klub. I može se istaknuti da je ove godine sportaš pobijedio svojega trenera Dražena Dinjara koji je ove godine zauzeo tek 5. mjesto – umor je učinio svoje jer Dražen je također nastupio dan ranije na utrci u Starigradu i to seniorskoj i težoj.

- Glava utrka - Dražen Dinjar i Nikola Škvorc -
Od ostalih muških članova AK Rudolf Perešin, nastupili su i osvojili sljedeća mjesta: Nikola Švorc 6. mjesto, Lovro Borovec 13. mjesto, Tomica Lešković 19. mjesto, Josip Kosec 26. mjesto,  Zdenko Knezić 30. mjesto, direktor i organizator utrke ŽELJKO LUKINA 31. mjesto i Ivan Miškulin 39. mjesto
Od ženskih predstavnica na glavnoj utrci je najbrža bila Jasminka Zvonar iz Maraton Klub Velika Gorica ispred dvije članice iz AK Zabok, Jelene Brezak i Željke Gašparić.


Naša predstavnica iz AK Rudolf Perešin, Suzana Dinjar bila je jako blizu postolju i to na 4. mjestu.
Nakon glavne utrke održana je  utrka građana i mještana naselja Modorovec na 2.1km gdje je startalo ukupno 32 natjecatelja. Kod građana najbrži je bio Igor Vinski iz AK Zabok, drugi je bio Dario Kosec a treći Marko Đurđević, oboje iz Gornje Stubice.


Kod građanki najbrža je bila Petra Štefanović iz Zagreba, druga domaća predtsvanica Katarina Sačer a treća Mihaela Obradović iz AK Dinamo Zrinjavac.
Najbolji Modrožanin bio je Andrija Ilinić, a najbolja Modrožanka Monika Ilinić.
Nakon utrke građana održane su i najslađe utrke za djecu predškolske dobi do 6 godina na 100m. Zatim utrka djece od 1.-4. razreda osnovne škole na 400m i utrka djece 5.-8. razreda osnovne škole na 600m. Na utrci je startalo ukupno 50-tak djece.


I za kraj nakon svega je još osmišljena i improvizirana utrka na licu mjesta za roditelje djece koja su se natjecala na dječjim utrkama. Tu su najbolje se snašli: Tomislav Pasanec kao najbrži tata i Mirela Poštek kao najbrža mama.
 

Organizator AK Rudolf Perešin se zahvaljuje organizacijskom odboru naselja Modorovec i samim mještanima koji su doprinijeli organizaciji ove utrke i tako samim natjecateljima ponudili dobru dobrodošlicu i domaći ugođaj. Zahvaljujemo se i Općini Gornja Stubica, načelniku Jasminu Krizmanić i zamjeniku načelnika Vladimiru Škvorc koji su i prisustvovali na ovom događaju te svima sponzorima.


Hvala i trkačima koji su se odazvali na utrku te iste pozivamo i očekujemo još u većem broju dogodine!

Galerija slika 1. dio: https://www.facebook.com/pg/Atletski-Klub-Rudolf-Pere%C5%A1in-Gornja-Stubica-111390582322281/photos/?tab=album&album_id=1659299357531388

Galerija 2. dio: https://web.facebook.com/pg/Atletski-Klub-Rudolf-Pere%C5%A1in-Gornja-Stubica-111390582322281/photos/?tab=album&album_id=1660710087390315

Rezultati: https://www.utrka.com/utrke/modrozanskautrka/2018/rezultati/

 

 

Novosti

19.08.2019 DAN OTVORENIH VRATA DVD-a SVETI MATEJ I OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE BRATIMLJENJA SA DVD-om VIDOVEC

U nedjelju 18. kolovoza 2019. godine održan je Dan otvorenih vrata DVD-a Sveti Matej u vatrogasnom domu Sveti Matej. Uz članove DVD-a Sveti Matej, Vido ...

13.08.2019 Čišćenje rezervoara lokalnog vodovoda „Dobri Zdenci“

Dana, 13. kolovoza 2019. godine izvršeno je čišćenje rezervoara lokalnog vodovoda „Dobri Zdenci“. Rezervoar je zapremine 400 ...

13.08.2019 OBAVIJEST POTROŠAČIMA VODE LOKALNOG VODOVODA „DOBRI ZDENCI“

Obavještavaju se potrošači vode lokalnog vodovoda „Dobri Zdenci“ da će dana 13. kolovoza 2019. godine biti bez vode na cijelom di ...

Prikaži još novosti

PROJEKTI OPĆINE GORNJA STUBICA FINANCIRANI SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Šagudovec - Sekirevo Selo

  OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo ... nastavak

Izrada Strategije razvoja Općine Gornja Stubica za razdoblje 2018. - 2028.

    OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj Strategija razvoja Općine Gornja Stubica za razdoblje do 2028. g ... nastavak

Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici

  OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici     & ... nastavak


 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: