PROSLAVLJEN BLAGDAN SVIH SVETIH

02.11.2018.

U četvrtak, 01. studenog 2018.g., na blagdan Svih Svetih, svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici predvodio je upravitelj Župe sv. Jurja mučenika vlč. Nikola Jurković, a svojim izvedbama upotpunio Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica i Crkveni zbor.

Nakon misnog slavlja formirana je procesija u kojoj se išlo do mjesnog groblja gdje je ispred Križa blagoslovljeno groblje i izmoljene su prigodne molitve koje je predvodio vlč. Jurković.

Uz mnogobrojne mještane Gornje Stubice, na misnom slavlju i u procesiji sudjelovala je i predsjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica Đurđica Labaš.

Prvog dana mjeseca studenoga svake godine slavi se blagdan Svih Svetih. U hrvatskim inačicama naziva se još i Sesvete, Sisveti ili Sisvete, a njime Katolička crkva slavi sve svece, one već kanonizirane i one koji to nisu. Taj dan državni je blagdan u Republici Hrvatskoj.

Dušni dan koji je danas, slavi se svake godine 02. studenoga, a označava spomen, sjećanje na vjerne mrtve, posebno one koji su nam bili bliski za života.

U ove dane, mještani Gornje Stubice kao i katolici po cijeloj Hrvatskoj, pohode i posjećuju grobove svojih dragih pokojnika te za njih pale svijeće, polažu cvijeće i sudjeluju na svetim misama i prigodnim molitvama na mjesnim grobljima u Gornjoj Stubici, Svetom Mateju i Dubovcu.

 


Novosti

13.11.2018 U SLANOM POTOKU ODRŽANO JUBILARNO DESETO MARTINJSKO PROŠTENJE

U organizaciji Udruge "Gornjostubička luč" u Slanom Potoku je kod Kapele sv. Martina i na prostoru Etno sela "Dišeća starina" u ...

12.11.2018 ČLANOVI GORNJOSTUBIČKE UDRUGE BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA "SVETI JURAJ" I ČLANOVI UDRUGE UMIROVLJENIKA OPĆINE GORNJA STUBICA POSJETILI VUKOVAR

Povodom Dana pada Vukovara i Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991.g., u subotu, 10. studenog 2018.g. članovi gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog ...

12.11.2018 OPĆINSKA DELEGACIJA NA PROSLAVI MARTINJA U PRIJATELJSKOJ OPĆINI SLOVENSKE KONJICE

U subotu 10. studenog 2018. godine delegacija naše Općine u sastavu općinski načelnik Jasmin Krizmanić, općinski vijećnik Marijan Sviben, predsj ...

Prikaži još novosti

 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: