U GORNJOJ STUBICI IZGRAĐENA GOTOVO DVA KILOMETRA NOVOG NOGOSTUPA

14.03.2019.

U srijedu, 13. ožujka 2019.g. obilježen je završetak izgradnje nogostupa uz županijsku cestu od Gornje Stubice prema Svetom Mateju.

Nogostup u duljini od 1875 metara izgrađen je u dvije dionice, od raskrižja za Hum Stubički do naselja Jakšinec kod skretanja za zaseok Jakšići u duljini od 1840 metara te u duljini od 35 metara u Svetom Mateju poslije Područne škole.

Izgradnja nogostupa koštala je gotovo 3 i pol milijuna kuna od čega je Ministarstvo unutarnjih poslova RH iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske osiguralo 70% sredstava koje je Općina Gornja Stubica dobila temeljem natječaja Ministarstva na koji se javila, dok su preostalih 30% sredstava osigurali Županijska uprava za ceste Krapinsko-zagorske županije i Općina Gornja Stubica.

Izgradnjom navedenog nogostupa povećana je sigurnost pješaka, osobito djece u prometu, koja svakodnevno koriste nogostup za odlazak do Osnovne škole Matije Gupca i za dolazak kući, a mještani Huma Stubičkog i Jakšinca za bolji i sigurniji dolazak do centra Gornje Stubice kako bi obavili svakodnevne obveze.

Na otvaranju novoizgrađenog nogostupa nazočni su bili zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec, načelnik Policijske postaje Donja Stubica Ivica Krivak sa suradnicima, voditelj Odjela za građenje i izvanredno održavanje županijskih i lokalnih cesta Županijske uprave za ceste KZŽ Krunoslav Krklec, predstavnici izvođača radova - direktor poduzeća Niskogradnja Hren d.o.o. Mladen Hren s suradnicima, predstavnik projektanata koji su izradili projekt nogostupa - direktor poduzeća Zagorje Pro-Kon d.o.o. Dubravko Kampuš, predsjednica Školskog odbora Osnovne škole "Matije Gupca" Nataša Mirt te predstavnici medija.

Načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić zahvalio je Ministarstvu unutarnjih poslova RH, Krapinsko-zagorskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste KZŽ na partnerstvu u projektu.

 


Novosti

22.03.2019 PREDSTAVNICE SAVJETA MLADIH OPĆINE GORNJA STUBICA SUDJELOVALE SU NA GODIŠNJOJ KONFERENCIJI SAVJETA MLADIH REPUBLIKE HRVATSKE U HRVATSKOM SABORU

U utorak, 19. ožujka 2019. predstavnice Savjeta mladih Općine Gornja Stubica Ana Ptić i Kristina Rafaj  sudjelovale su na godišnjoj konfe ...

21.03.2019 Gupčeva lipa 11. na natjecanju za Europsko stablo godine

Gupčeva lipa 11. na natjecanju za Europsko stablo godine, više možete pročitati na  http://www.zagorje.com/mobile/clanak/vijesti/gupceva-l ...

21.03.2019 DELEGACIJA OPĆINE GORNJA STUBICA POSJETILA PRIJATELJSKU OBČINU SLOVENSKE KONJICE U REPUBLICI SLOVENIJI

U srijedu, 20. ožujka 2019.g. delegacija Općine Gornja Stubica posjetila je prijateljsku Občinu Slovenske Konjice u Republici Sloveniji. Nakon prijma, ...

Prikaži još novosti

 

Zaštita osobnih podataka:

Općina Gornja Stubica
ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail: