Općina Gornja Stubica

Održan 8. međunarodni Recital „Srce Isusa i Marije“

12.08.2019.

U nedjelju 11. kolovoza 2019. godine kod kapelice sv. Vinka u Modrovcu, u Gornjoj Stubici održan je 8. međunarodni Recital „Srce Isusa i Marije“.  Recital je počeo u 11 sati. Program je vodila Višnja Pikec. Odabrana 22 rada za čitanje iterpretirale su Biserka Postružin i Tatjana Hikec, a pjevali su Vokalisti sv. Jurja iz Gornje Stubice.

Nakon Recitala molila se Pobožnost Presvetom Srcu Isusovom i u 12:00 sati slavila se sveta misa.

Svetu misu predvodio je upravitelj Župe sv. Jurja mučenika vlč. Nikola Jurković, a svojim nastupom upotpunio Župni mješoviti zbor – Vokalisti svetog Jurja.

Uslijedila je zakuska i zajedničko druženje organizatora Recitala, mještana Modrovca i prisutnih autora i posjetitelja.

Navedenim događanjima prisustvovao je i općinski načelnik Jasmin Krizmanić, te općinski vijećnici.

Ovogodišnji Recital zajednički je organizirala  Župa sv. Jurja mučenika iz Gornje Stubice i Gornjostubička udruga Lipin cviet. Na natječaj koji je bio otvoren do 1. lipnja 2019. g. zaprimljen je 141 književni rad duhovne tematike; Bog, crkva, vjera i molitva, i to pjesme, meditacije i promišljanja.

Na natječaj se javilo 57 autora iz svih dijelova naše domovine i inozemstva. Izborno povjerenstvo u sastavu vlč. Nikola Jurković, Mihaela Gradečak i Biserka Postružin odabrali su 70 radova 53 autora za objavu u ovogodišnjem 8.  gornjostubičkom zborniku radova.

Moto ovogodišnjeg Recitala su riječi jedne pjesme: Samo u Tvome Srcu, Isuse mogu naći sve što mi treba; mira, nadu, sreću. Sebe. Sretan je onaj tko može pronaći mir, radost, sreću, sebe, onaj tko zna gdje je izvor onoga za čime svaki čovjek traga. Izvor je to za kojim se traga cijeli život, svaki dan iznova.

Ovogodišnji Recital održan je sa željom i nakanom da nas on osnaži, ojača i učvrsti našu vjeru da počnemo hrabro svjedočiti i govoriti o našoj vjeri, spoznajama, preispitivanjima i traganjima, o tome tko je Bog i što on znači za naš život. I to ne neki drugi put, veća danas, odmah sada.

Recital je završio uz želju organizatora da nas sve prati obilje Božjega blagoslova, mira i svako dobro u hodu prema našem idućem, 9. Recitalu prema kojem koračamo predani Božjoj volji i providnosti.

(t.h.)

 

Općina Gornja Stubica

ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail:
Izrada web stranica: ITB internet usluge