Općina Gornja Stubica
☰ Izbornik
Početna stranica Panorama Gornje Stubice Novosti DJEČJI VRTIĆ JUREK OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2021. GODINE IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2017. POREZ NA NEKRETNINE OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017. GODINE SAVJET MLADIH OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017 MJESNI ODBORI NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONAJ STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2018. GODINU JEDNOSTAVNA NABAVA PRIKUPLJANJE OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA PLAN GOSPODARENJA OTPADOM IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA III. IZMJENE I DOPUNE PROSTRONOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA U OPĆINI GORNJA STUBICA 2017. GODINE BAGATELNA NABAVA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2013. LOKALNI IZBORI 2013. NATJEČAJI I JAVNI POZIVI ANTIKORUPCIJA OPĆINSKI KALENDAR DOGAĐANJA ZA 2014. GODINU USTROJ OPĆINE GORNJA STUBICA GORNJOSTUBIČKA ETNO SELA II Ciljane izmjene i dopune prostornog plana uređenja Općine Gornja Stubica OBRASCI PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA ZAKONI IZ PODRUČJA DJELOVANJA LOKALNE SAMOUPRAVE JAVNA NABAVA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2016. GODINU PRIJEVREMENI IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR 2016. PRORAČUN OPĆINE GORNJA STUBICA O Gornjoj Stubici Dokumenti Politika Gospodarstvo Turizam Institucije Ostale udruge Udruge u kulturi Sportske udruge Izjava o pristupačnosti Izjava o privatnosti Kontakt
☰ Izbornik
× Početna stranica Panorama Gornje Stubice Novosti DJEČJI VRTIĆ JUREK OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2021. GODINE IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2017. POREZ NA NEKRETNINE OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017. GODINE SAVJET MLADIH OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017 MJESNI ODBORI NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONAJ STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2018. GODINU JEDNOSTAVNA NABAVA PRIKUPLJANJE OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA PLAN GOSPODARENJA OTPADOM IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA III. IZMJENE I DOPUNE PROSTRONOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA U OPĆINI GORNJA STUBICA 2017. GODINE BAGATELNA NABAVA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2013. LOKALNI IZBORI 2013. NATJEČAJI I JAVNI POZIVI ANTIKORUPCIJA OPĆINSKI KALENDAR DOGAĐANJA ZA 2014. GODINU USTROJ OPĆINE GORNJA STUBICA GORNJOSTUBIČKA ETNO SELA II Ciljane izmjene i dopune prostornog plana uređenja Općine Gornja Stubica OBRASCI PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA ZAKONI IZ PODRUČJA DJELOVANJA LOKALNE SAMOUPRAVE JAVNA NABAVA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2016. GODINU PRIJEVREMENI IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR 2016. PRORAČUN OPĆINE GORNJA STUBICA O Gornjoj Stubici Dokumenti Politika Gospodarstvo Turizam Institucije Ostale udruge Udruge u kulturi Sportske udruge Izjava o pristupačnosti Izjava o privatnosti Kontakt

Potpisan ugovor o nastavku radova na izgradnji Spomen hiže Rudolfa Perešina

18.11.2020.

Jučer je u Gornjoj Stubici  održano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na nastavku izgradnje Spomen hiže Rudolfa Perešina.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i tvrtka Agrad projekt iz Šibenika.

Društvo Rudolf Perešin započelo je izgradnju Spomen hiže Rudolfa Perešina s velečasnim Ivanom Levakom, a ona se ove godine nastavlja zajedničkim snagama na državnoj, županijskoj i općinskoj razini, napomenuo je ovom prilikom vlč. Dubravko Škrlin Hren, predsjednik Društva Rudolf Perešin.

Svima od srca zahvaljujem i radujem se da uoči sutrašnjeg državnog praznika potpisujemo ugovor o nastavku radova kako bi nastavio živjeti u budućim generacijama naš Rudolf Perešin, koji je u ovim bregima malo iznad nas rođen, u našoj župnoj crkvi kršten te odavde krenuo i učinio velika djela koja će ostati u trajnom sjećanju u povijesti hrvatskog naroda. Zahvaljujem svima koji doprinose svojim radom i i upornošću i pomažu financirati ovaj veliki projekt – rekao je Škrlin Hren.

Načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić zahvalio je Vladi RH što je prošle godine u Krapini odobrila i osigurala milijun kuna za nastavak izgradnje, kao i Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću za sufinanciranje projekta te Krapinsko – zagorskoj županiji i županu Željku Kolaru što već 3 godine za redom prate ovaj projekt. - Potpisan je ugovor vrijedan 1,2 milijuna kuna, a očekivan završetak radova po uvođenju u posao je 60 dana. Očekujemo da će radovi biti gotovi sredinom siječnja. Iskreno i toplo se nadam da će i Ministarstvo branitelja i Vlada RH, a i Grad Zagreb i Krapinsko – zagorska županija nastaviti financirati ovaj projekt i da ćemo sljedeće godine s drugim izvođačem ugovor potpisati u Spomen hiži Rudolfa Perešina – rekao je načelnik Krizmanić. Dodao je da je ovim ugovorom predviđena izgradnja krovišta, stolarije, izgradnja fasade i nešto sitnijih bravarskih radova. Cilj nam je bio da ove godine zatvorimo Spomen hižu Rudolfa Perešina u građevinskom smislu da bude što manje izložena vremenskim nepogodama i da iduće godine možemo nastaviti s instalacijskim radovima. Dakako, vodit ćemo računa o tome da nam se odobre sredstva i da napravimo projekt samog izgleda prostora u kojem će se nalaziti stalni postav Rudolfa Perešina – napomenuo je Krizmanić, zahvalivši vlč. Levaku kao idejnom začetniku projekta te Društvu Rudolf Perešin. Načelnik je dodao kako je prema zajedničkom dogovoru osnovano povjerenstvo ispred Društva, koje će pratiti i nadzirati rad u smislu transparentnosti.

Krapinsko – zagorska županija do sada je za izgradnju Spomen hiže Rudolfa Perešina izdvojila ukupno 575.000 kuna, a u izgradnju se uključila 2017. godine. Župan Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora kako bi se Spomen hiža čim prije stavila pod krov i kako bi se stvorili uvjeti za završnu fazu, a to je opremanje i stavljanje hiže u njenu pravu funkciju. Ove godine Županija je izdvojila 150.000 kuna, a učinit će to i sljedeće godine kako bi se radovi mogli nastaviti u kontinuitetu. Ako se postigne dogovor sukladno troškovniku koliko je novaca potrebno za završetak projekta u kojem sudjeluje Vlada RH, Grad Zagreb, Županija i Općina, župan je istaknuo da ako neće biti dostatna sredstva, ići će se u rebalans proračuna, kako bi se Spomen hiža čim prije završila. Župan je zahvalio vlč. Ivanu Levaku koji je bio inicijator čitave ove priče.

Župan Željko Kolar rekao je i da je ovo potpisivanje simbolično uoči pada grada heroja Vukovara kada se prisjećamo svih stradalih branitelja i civila u Vukovaru, Škabrnji i drugim mjestima, ali i svih branitelja stradalih u Domovinskom ratu. - Isto tako i Rudolfa Perešina kao istinskog heroja Domovinskog rata, čije ime sigurno na nebu svijetli kao najsjajnija zvijezda. Mi u županiji ponosni smo na njega što je jedan veliki hrvatski sin potekao upravo iz našeg Gupčevog kraja. Jedva čekam da se Hiža otvori i da nam školska djeca dođu u posjete jer je naša trajna zadaća širenje istine o Domovinskom ratu, a to najbolje možemo kroz obrazovni sustav i ovakve projekte.

Podršku ovom projektu daje i Ministarstvo branitelja, a u ime ministra Tome Medveda prisutne je pozdravila njegova izaslanica Marijana Tkalec. Rekla je da je Vlada RH prošle godine donijela odluku kojom se ovaj projekt sufinancira iznosom od milijun kuna, a da je 2018. Ministarstvo branitelja dodijelilo Društvu Rudolfa Perešina 60.000 kuna preko natječaja sufinanciranja izgradnje spomen obilježja. Vjerujem da će se ovaj projekt realizirati prema planu i veselimo se da kao Ministarstvo branitelja sudjelujemo u njemu, jer je vrlo značaj za cijelu državu i sjećanje na Domovinski rat – zaključila je Tkalec.

Nazočni potpisivanju Ugovora bili su i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Dragutin Žiljak, zamjenik Župana Krapinsko- zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, upravitelj naše Župe vlč. Nikola Jurković, županijska i općinska vijećnica Kristina Rafaj, tajnik UBDR Sveti Juraj Stjepan Lešković te članovi Društva Rudolf Perešin.

Općina Gornja Stubica

ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail:
Izrada web stranica: ITB internet usluge