Općina Gornja Stubica
☰ Izbornik
Početna stranica Panorama Gornje Stubice Novosti DJEČJI VRTIĆ JUREK OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2021. GODINE IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2017. POREZ NA NEKRETNINE OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017. GODINE SAVJET MLADIH OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017 MJESNI ODBORI NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONAJ STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2018. GODINU JEDNOSTAVNA NABAVA PRIKUPLJANJE OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA PLAN GOSPODARENJA OTPADOM IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA III. IZMJENE I DOPUNE PROSTRONOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA U OPĆINI GORNJA STUBICA 2017. GODINE BAGATELNA NABAVA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2013. LOKALNI IZBORI 2013. NATJEČAJI I JAVNI POZIVI ANTIKORUPCIJA OPĆINSKI KALENDAR DOGAĐANJA ZA 2014. GODINU USTROJ OPĆINE GORNJA STUBICA GORNJOSTUBIČKA ETNO SELA II Ciljane izmjene i dopune prostornog plana uređenja Općine Gornja Stubica OBRASCI PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA ZAKONI IZ PODRUČJA DJELOVANJA LOKALNE SAMOUPRAVE JAVNA NABAVA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2016. GODINU PRIJEVREMENI IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR 2016. PRORAČUN OPĆINE GORNJA STUBICA O Gornjoj Stubici Dokumenti Politika Gospodarstvo Turizam Institucije Ostale udruge Udruge u kulturi Sportske udruge Izjava o pristupačnosti Izjava o privatnosti Kontakt
☰ Izbornik
× Početna stranica Panorama Gornje Stubice Novosti DJEČJI VRTIĆ JUREK OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2021. GODINE IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2017. POREZ NA NEKRETNINE OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017. GODINE SAVJET MLADIH OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017 MJESNI ODBORI NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONAJ STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2018. GODINU JEDNOSTAVNA NABAVA PRIKUPLJANJE OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA PLAN GOSPODARENJA OTPADOM IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA III. IZMJENE I DOPUNE PROSTRONOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA U OPĆINI GORNJA STUBICA 2017. GODINE BAGATELNA NABAVA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2013. LOKALNI IZBORI 2013. NATJEČAJI I JAVNI POZIVI ANTIKORUPCIJA OPĆINSKI KALENDAR DOGAĐANJA ZA 2014. GODINU USTROJ OPĆINE GORNJA STUBICA GORNJOSTUBIČKA ETNO SELA II Ciljane izmjene i dopune prostornog plana uređenja Općine Gornja Stubica OBRASCI PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA ZAKONI IZ PODRUČJA DJELOVANJA LOKALNE SAMOUPRAVE JAVNA NABAVA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2016. GODINU PRIJEVREMENI IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR 2016. PRORAČUN OPĆINE GORNJA STUBICA O Gornjoj Stubici Dokumenti Politika Gospodarstvo Turizam Institucije Ostale udruge Udruge u kulturi Sportske udruge Izjava o pristupačnosti Izjava o privatnosti Kontakt

Započeli radovi na izgradnji vodovodne mreže Zagorskog vodovoda za naselja Brezje, Slani Potok i Volavec

07.09.2021.

U Gornjoj Stubici kod Gupčeve lipe u petak 03. rujna 2021. godine održana je konferencija na za medije predstavljen je danas projekt izgradnje vodovodne mreže u naseljima Brezje, Slani Potok i Volavec.

Na konferenciji su bili prisutni načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, koordinator pripreme i izrade planova Đino Zmijarević iz Hrvatskih voda, kao i v.d. direktora Hrvatskih voda, VGI Gornja Sava, Tomislav Suton.

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, izjavio je da počinju radovi na izgradnji nove vodovodne mreže koja će stanovnicima naselja Brezje, Slani Potok i Volavec omogućiti da se priključe na Zagorski vodovod, odnosno da imaju alternativu i mogu koristiti sve resurse koje nudi Zagorski vodovod, što se tiče vodoopskrbe. – Radi se o prvoj fazi projekta i nadam se da ćemo ju završiti u narednih godinu – dvije i omogućiti stanovnicima ovih naselja pristup Zagorskom vodovodu. Zakoni ne predviđaju lokalne vodovode i kao lokalna samouprava moramo biti spremni i pripremiti infrastrukturu da budemo spremni u trenutku kada se bude trebalo prijeći na Zagorski vodovod – rekao je Krizmanić i zahvalio Hrvatskim vodama koje sufinanciraju projekt i Zagorskom vodovodu koji je investitor.

Vrijednost projekta je 2 milijuna 800 tisuća kuna, a radi se o 3750 metara mreže, rekao je direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić. – U prvoj fazi koja je krenula izgradit će se 620 metara mreže, što je investicija oko 850 tisuća kuna, kao i hidrostanica koja će omogućiti da se tehnički uopće dobije na tim višim kvotama u ovim naseljima – pojasnio je Mihovilić. Isto tako rekao je i kako je Gornja Stubica dobrim dijelom pokrivena lokalnim vodovodima i Zagorski vodovod trenutno provodi više projekata projektiranja mreže koje će omogućiti svima da se mogu spojiti na Zagorski vodovod. – Najvažniji objekt koji moramo izgraditi je vodosprema u Humu Stubičkom, koja će omogućiti cijeloj toj podsljemenskoj zoni Gornje Stubice da se priključi na Zagorski vodovod – rekao je Mihovilić.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić zahvalio je na suradnji Zagorskom vodovodu, no isto je tako istaknuo kako je inicijativa krenula zahvaljujući načelniku Jasminu Krizmaniću u gornjostubičkom župniku Nikoli Jurkoviću. – Hrvatske vode su osmišljene i formirane da budu na usluzi građanima i u 21. stoljeću nam je zadatak da se ovakvi projekti provedu i da se riješi problem na svim točkama gdje on još uvijek postoji, pa tako i na području Zagorskog vodovoda i Krapinsko – zagorske županije – rekao je Vukmirić.

Općina Gornja Stubica

ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail:
Izrada web stranica: ITB internet usluge