Općina Gornja Stubica
☰ Izbornik
Početna stranica Panorama Gornje Stubice Novosti ODLUKA O DONOŠENJU PROSTORN PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA - PROČIŠĆENI TEKST DJEČJI VRTIĆ JUREK OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2021. GODINE IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2017. POREZ NA NEKRETNINE OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017. GODINE SAVJET MLADIH OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017 MJESNI ODBORI NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONAJ STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2018. GODINU JEDNOSTAVNA NABAVA PRIKUPLJANJE OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA PLAN GOSPODARENJA OTPADOM IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA III. IZMJENE I DOPUNE PROSTRONOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA U OPĆINI GORNJA STUBICA 2017. GODINE BAGATELNA NABAVA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2013. LOKALNI IZBORI 2013. NATJEČAJI I JAVNI POZIVI ANTIKORUPCIJA OPĆINSKI KALENDAR DOGAĐANJA ZA 2014. GODINU USTROJ OPĆINE GORNJA STUBICA GORNJOSTUBIČKA ETNO SELA II Ciljane izmjene i dopune prostornog plana uređenja Općine Gornja Stubica OBRASCI PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA ZAKONI IZ PODRUČJA DJELOVANJA LOKALNE SAMOUPRAVE JAVNA NABAVA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2016. GODINU PRIJEVREMENI IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR 2016. PRORAČUN OPĆINE GORNJA STUBICA O Gornjoj Stubici Dokumenti Politika Gospodarstvo Turizam Institucije Ostale udruge Udruge u kulturi Sportske udruge Izjava o pristupačnosti Izjava o privatnosti Kontakt
☰ Izbornik
× Početna stranica Panorama Gornje Stubice Novosti ODLUKA O DONOŠENJU PROSTORN PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA - PROČIŠĆENI TEKST DJEČJI VRTIĆ JUREK OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2021. GODINE IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2021. GODINE LOKALNI IZBORI 2017. POREZ NA NEKRETNINE OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017. GODINE SAVJET MLADIH OPĆINE GORNJA STUBICA SAZIV 2017 MJESNI ODBORI NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONAJ STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2018. GODINU JEDNOSTAVNA NABAVA PRIKUPLJANJE OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE GORNJA STUBICA PLAN GOSPODARENJA OTPADOM IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA III. IZMJENE I DOPUNE PROSTRONOG PLANA UREĐENJA OPĆINE GORNJA STUBICA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA U OPĆINI GORNJA STUBICA 2017. GODINE BAGATELNA NABAVA IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA 2013. LOKALNI IZBORI 2013. NATJEČAJI I JAVNI POZIVI ANTIKORUPCIJA OPĆINSKI KALENDAR DOGAĐANJA ZA 2014. GODINU USTROJ OPĆINE GORNJA STUBICA GORNJOSTUBIČKA ETNO SELA II Ciljane izmjene i dopune prostornog plana uređenja Općine Gornja Stubica OBRASCI PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA ZAKONI IZ PODRUČJA DJELOVANJA LOKALNE SAMOUPRAVE JAVNA NABAVA KALENDAR DOGAĐANJA ZA PODRUČJE DJELOVANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA ZA 2016. GODINU PRIJEVREMENI IZBORI ZA ZASTUPNIKE U HRVATSKI SABOR 2016. PRORAČUN OPĆINE GORNJA STUBICA O Gornjoj Stubici Dokumenti Politika Gospodarstvo Turizam Institucije Ostale udruge Udruge u kulturi Sportske udruge Izjava o pristupačnosti Izjava o privatnosti Kontakt

GUPČEVA KESTENIJADA: Pregršt domaćih proizvoda i mužike, za kestene se čekao red, a u njima je guštao i Željko Bebek

25.10.2021.

Danas je u Gornjoj Stubici održana 12. Gupčeva kestenijada 'Mošt rezanec i kostanj pucanec'. Manifestacija koja slavi sve blagodati jeseni i Gupčevom kraju pod Gupčevom je lipom okupila brojne ljubitelje prirode, gljiva i kestena, ali i dobre kapljice i zabave.

Naime, u kulturno – umjetničkom programu nastupili su HKUD 'Petar Zrinski' iz Vrbovca i KUD 'Bosiljak' iz Čučerja, koji su pokazali na pozornici svu raskoš nošnji, boja, pjesme i običaja kraja iz kojega dolaze, a ugostilo ih je gornjostubičko Kulturno – umjetničko društvo 'Matija Gubec'. – Sretni smo da smo ove godine mogli upriličiti kestenijadu, pozvati kulturno – umjetnička društva k nama u goste i pripremiti jedan lijepi program za sve posjetitelje – rekao je predsjednik KUD – a Božidar Sačer.

Stubičanka Jadranka Blagec, poznata ljubiteljica prirode i već stalna gošća Gupčeve kestenijade, pripremila je veliku izložbu i determinaciju gljiva. Svojim su se proizvodima predstavili i OPG – ovi Gupčevog kraja, pa su tako posjetitelji kupovali med, sireve, domaću zimnicu, vina, kolače i brojne druge domaće proizvode.

– Ova je manifestacija zaista već tradicionalna i za nju naši turisti već znaju, tako da svake godine imamo sve veći broj posjetitelja ne samo iz naše županije, nego i iz susjednih županija, osobito iz Zagreba – rekla je direktorica TZP Donja Stubica i Gornja Stubica Kornelia Vnučec.

Članovi Udruženja obrtnika Stubica pripremali su gulaš na volontere i izvođače, a posjetitelji su mogli uživati i u slasticama od kestena, gulašu s gljivama te vrganjima s jajcima u pripremi poznate stubičke firme Perfa, jedne od najvećih hrvatskih firmi koja proizvodi jaja.

Kakva bi to kestenijada bila bez ukusnih kestena? Za friške i slasne pečene kestene pobrinula se Birtija Pod lipom, tražila se porcija više, a uz kestene je pak odlično pasao mošt stubičkih vinara.

Upravo je ova manifestacija dokaz da Gornja Stubica zaista ima što za pokazati i ponuditi posjetiteljima i turistima, što je, složio se gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić, i cilj. – Ono što Gornju Stubicu krasi jest da u sva četiri godišnja doba imamo što za ponuditi i pokazati, nešto što je naše, izvorno, drugačije nego drugdje i na tu kulturu i tradiciju moramo biti ponosi i njegovati ju. Isto tako, ponosni smo i na KUD 'Matija Gubec' i Turističku zajednicu koji su događanje organizirali, a ova je dobra organizacija, bogata ponuda OPG – ova i programa, dokaz da svi oni jako dobro surađuju, zbog čega možemo itekako biti sretni – rekao je Krizmanić.

Kestenijadu je posjetio i popularni pjevač Željko Bebek sa svojom suprugom. Bebek je nedavno održao koncert u Gornjoj Stubici, a ovaj mu je kraj nedvojbeno ostao u dobrom sjećanju, pa je odlučio svoje slobodno vrijeme provesti uživajući na Gupčevoj kestenijadi.

Za glazbeni su se ugođaj pobrinuli glazbeni sastav Bonaparte te Duo Hands & Voice – Tomi i Vladek.

Kestenijadu je organizirala Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica uz suorganizatore KUD 'Matija Gubec' Gornja Stubica, a pod pokroviteljstvom Općine Gornja Stubica.

Preuzeto sa stranice Zagorje com

Autor: J. Klanjčić 

Općina Gornja Stubica

ADRESA: Trg Svetog Jurja 2, 49245 Gornja Stubica
TELEFON: 049/289-282,049/290-915
TELEFAX: 049/289-687
E-mail:
Izrada web stranica: ITB internet usluge